Тази прекрасна Honda CB1100RS е една от забележителностите на изложението организирано от „Бултрако“. Фирмата прави 25 години

  • Галерия от 26 снимки. Галерия от 26 снимки.

12 May 2017

Четвърт век, 25 години, това си е сериозно присъствие на сериозна марка. При това на традиционна марка, която е известна с надеждността на продуктите си. Британците от TopGear бяха казали „reliable as a wood burning stove“ или надеждна, като печка за дърва, просто защото нищо не се разваля. Японците са извоювали тази си репутация с години постоянство, а българският вносител на марката работи за нея вече 25 години.

По този повод „Бултрако“ организира Honda Motor Show, изложение с автомобили и мотоциклети на марката, което (ако се намирате в столицата) може да посетите от днес, 12 април, до тази неделя, 14. То се намира в зала 5 на „Интер Експо Център“ и е доста удобен вариант да пипнете реално цялата гама мотоциклети Honda. Както казахме има и няколко интересни автомобила, но ние бяхме привлечени силно от байковете.

Най-вече от този съвременен класик на първите снимки, прекрасния CB1100 в топ изпълнението RS. Класическа 43-милиметрова вилка Showa със златни ботуши и реглажи на предварителното натоварване и ребаунда, златни задни шокове с преливници, класически кръгъл фар, но с LED техника, класическо табло с два аналогови кръгли уреда и разбира се, класическо въздушно охлаждане. Двигателят е с обем 1140 кубика, 4-цилиндров и радва с визията си и малкото маслено радиаторче. Показателите му са 88 к.с. и 91 Нм, повече от достатъчни за едно добро придвижване.

Байкът изглежда изключително качествен и е такъв, а контрастът между класическите елементи (кръглите огледала, вилката, фарът) и най-съвременните решения (радиални спирачни апарати Tokico, LED фар) го правят изключително привлекателна машина. Другият доста интересен мотор, който може да видите отблизо (това бе и нашата първа жива среща снего) е X-ADV, така нареченият адвенчър скутер на Honda. Машинката е изключително интересна, нещо като рожба на макси скутер и Africa Twin, която също е там.

Писахме за X-ADV преди време, така че може да кликнете на тази снимка за още инфо за интересния модел. А ако имате път към IEC, може да се отбиете и да го видите и на живо. А има и коли за тест драйв, входът е свободен, работното време в първите два дни ще е от 10,00 ч. до 20,00 ч, а в неделя изложението приключва в 16,00 ч.

Първородната Godzilla!