Елегантно BMW E9 3.0 CSi със S52 мотор и 300 коня на задните гуми

  • Галерия от 14 снимки. Галерия от 14 снимки.

20 May 2017

Вече няколко пъти сме писали за възстановени до перфектно състояние E9-ки и за това си има много добра причина – купето адски много ни харесва. И не само на нас, E9 се превръща във все по-ценена класика, с неговите елегантни линии и семпъл интериор. Тази конкретна кола обаче е със сменен мотор и отпред вече работи S52-ка, която доставя до задните колела около 300 к.с.

Единственият проблем обаче е, че шасито не е докоснато. Създателят и Джеф Тиги нарочно е оставил ходовата част и всичко останало в непокътнат вид, за да може някога в бъдещето автомобилът да бъде върнат в заводското му изпълнение по-лесно. Човекът явно мисли напред във времето. В резултат конете идват в повече на купето, но така или иначе не уважително такива класики да се карат с вратите напред.

Интериорът? Въздействаща на зрението и душата червена кожа и апликации от червено дърво. Така колата е напуснала завода, само че Джеф е възстановил всичко до перфектно състояние. Nardi воланът и Alpina колелата отвън са готини завършващи елементи. Разгледайте 14-те снимки, след което може да кликнете на тази Е9-ка, която е получила много повече от нов мотор – V8 от M5 E39 и неговото окачване. Приятен престой на сайта. 

Първородната Godzilla!