Това е 35-метрово “Porsche” с 3300 коня, което струва 12 милиона евро и се движи по вода

  • Галерия от 6 снимки. Галерия от 6 снимки.

21 May 2017

Цената всъщност е по-ниска, 11,9 милиона евро, но това е без екстрите, а 115-футовата лодка е дело на Dynamiq Yachts, като дизайна е изпълнен от Studio F.A. Porsche. Последното се завежда от Роланд Хейлер, които е и член на борда на директорите на Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG. Объркахте ли се?

Без значение, важното е че визията на GTT 115 (Grand Turismo Transatlantic) е вдъхновена от електрическата концепция Porsche Mission E, а вътре и на палубата могат да бъдат забелязани възглавнички с “houndstooth” тапицерия, напомняща на 911 R… Интериорът има също старателно положен мрамор и карбон, вторият явно не с цел олекотяване, а от естетически съображения, имайки предвид наличието на първия материал. Екипажът се състои от 6 човека, толкова е капацитетът и за гости.

Задвижването? Ако очаквате няколко бутрурбо V8-мака от Panamera ще останете разочаровани. Моторите са два броя MAN V12 с по 1650 к.с. всеки, а за самото задвижване отговарят две конзоли Fortjes 5000 със срещуположно въртящи се пропелери. Максималната скорост е 21 възела (близо 40 км/ч), а обсегът и с едно зареждане е 6300 км при спокойно круизване с 10 възела.

Много практичен и интересен!