Рали „България“ 2017 мина при отлична организация. Нашият приятел, най-младият състезател Виторио Попов, завърши успешно

  • Галерия от 12 снимки Галерия от 12 снимки

24 May 2017

Страстите от вече успешно изминалото рали „България“ лека полека отшумяват, но нас все още ни държи емоцията от състезанието. Още повече и че нашето лого също летеше по скоростните етапи, доказвайки, че Движението е в кръвта ни!

Рали „България“ 2017 бе организирано от изключително професионален екип, и най-вече благодарности за страхотната работа отиват към г-н Слави Славов, главният виновник за прекрасния уикенд.

Победата отиде в ръцете на Ягиз Авджи и Бахадир Гюченмез с Peugeot 208 T16 R5, които победиха своите преки конкуренти с Skoda Fabia R5, Бурак Чукорова и Ведат Бостанджи с цели 1:18.4 мин. Няма как да не се радваме, че третото място в генералното класиране грабна български екипаж в лицето на Игнат Исаев и Милен Илиев, които нямаше как да бъдат по конкурентни с техния Citroen DS3 R3 Max.

Тук идва момента да отбележим, че турските ни съседи впечатлиха и зрители, и състезатели с професионализма и техниката, с която разполагат. Искрено се надяваме и вярваме, че възхода в българския рали спорт тепърва предстои и ще виждаме все по-добре подготвени български отбори, които да разполагат с конкурентни автомобили, управлявани най-вече от младите ни надежди, като Виторио Попов.

Виторио завърши състезанието успешно, като проблеми в първия ден на състезанието с неговото Renault Clio RS III го извадиха от борбата за класиране в клас RC3, но въпреки това, механиците успяха да отстранят повредата в автомобила и да го върнат в битката през втория ден на ралито.

Попитахме Виторио, какви са впечатленията му от Рено-то спрямо новата Ford Fiesta ST, а неговия кратък, но ясен отговор „На следващото състезание сядаме зад волана на Фиеста-та отново“ ни даде яснота по въпроса.

Тук за кратко се включи и неговия баща, ментор и председател на АСК „Doctor Speed”, Д-р Христо Попов, който сподели, че тяхната Ford Fiesta ST, тепърва ще става все по-конкурентен състезателен автомобил, като плановете им развитие са големи. „Автомобилът е много нов и съвременен, който създадохме от нулата миналото лято и има огромен потенциал за развитие. Надявам, се че ще намерим нужната подкрепа от рекламодатели, които да рекламират бранда си върху един от най-новите автомобили в състезателния автопарк на България и да помогнат на един млад и перспективен пилот“, сподели Д-р Попов.

Тук е момента да отбележим и любопитен факт, за момента в цяла Европа има само двa Ford Fiesta ST180 EcoBoost, които са подготвени за рали. Единият е този на АСК „Doctor Speed“, а другият се намира в Румъния. В момента се подготвя и трети такъв автомобил в Дания, но той все още не е завършен.

Следващото състезание за Виторио Попов, ще бъде планинско „Българка“ в родния му град Сливен на 03-04 Юни 2017. Очакваме ви там и нямаме търпение да видим и нашето лого върху красивите форми на състезателната Ford Fiesta ST.

 

Снимки: rallybulgaria.com и DizzyRiders.bg

Първородната Godzilla!