Ford Focus с 850 к.с. и мотор от Nissan GT-R. Изглежда доста... нормално. Галерия и видео

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

25 May 2017

Нормално ли написахме? Никак даже. Освен това колата има толкова общо с Ford Focus, колкото и самият GT-R. Всъщност, малко повече, защото предното стъкло и някои панели до B-колоната са наистина от Focus, всичко останало обаче е изработено от нулата. Както лесно може да се убедите, конструкцията е тръбна, двигателят е отзад, а аерото е, като излязло от комикс.

Причината е, че това е кола за Пайкс Пийк, състезание, което финишира на 4000+ метра надморска височина, където въздухът е толкова рядък, че аеро с нормални размери просто не работи, а мощността на моторите пада с около 30% горе. Та оттам тези квадратни метри по колата и заради това е и този двигател с 850 коня, a масата е 895 кг.

Машината се разработва от австралийците от Pace Innovations, а задвижването е и на четирите колела. С наближаването на PPIHC (25 юни) ще наизскачат още доста подобни чудовища, така че ще има за какво да пишем, а вие да четете. Разгледайте галерията, след което може да кликнете на този уморен Merc W111. В каква връзка? Той също е с присадено от GT-R сърце.

Много практичен и интересен!