Дръжте се, това е новото BMW Серия 8

  • Дръжте се, това е новото BMW Серия 8

26 May 2017

BMW представи новия си концептуален модел, кръстен ясно и точно – Серия 8. Фрапиращото купе идва на бял свят броени дни преди салона за автомобилна красота край Вила д`Есте. Стилният двуместен германец не крие бъбрековидната си решетка с разстояния между ребрата, представляващи заплаха за всичко под F-16. Някои детайли са от въглеродни влакна, което си е съвсем нормално дори за серийната гама на марката – i3, i8, Серия 7.

Концептуалният модел много категорично показва какво да очакваме от бъдещата Серия 8, която ще наследи „шестицата“. Ако не се ориентирате от снимките, то нека поясним, че размерът е с един номер по-голям. За мащаб използвайте колелата – 21-инчови са.
Интериорът отстъпва от типичното за BMW изобилие и е доста минималистичен. Седалките съчетават рядката комбинация между карбоново корито и най-фина кожа, а по волана ще откриете ръчно полирани алуминиеви апликации. Дигиталните джаджи и следващото поколение iDrive също са тук, както и трябва да бъде в едно BMW от XXI век, но не те са акцентът.

Каквото и да се крие в сърцето на концептуалната Серия 8, засега BMW не разкрива подробности. Обаче знаем, че когато се качи на конвейра догодина, колата ще се задвижва от бензинови редови 3-литров шестак, 4,4-литров V8 и колосален V12, който ще дойде от M760Li xDrive.

Не пропускайте и разходката ни с машината на времето. Кликнете на снимката долу и вижте как е изглеждал този изключителен автомобил преди четвърт век. Приятно разглеждане :)

Много практичен и интересен!