Volvo пуска товарен влак от Китай до Европа. Ще пренася S90-ки

  • Галерия с 20 снимки Галерия с 20 снимки
  • Пътят до Европа отнема 20 дни Пътят до Европа отнема 20 дни
  • S90-ките влизат по три в контейнер S90-ките влизат по три в контейнер
  • В Китай Volvo произвежда стандартната и удължена версия на седана си S90 В Китай Volvo произвежда стандартната и удължена версия на седана си S90
  • Компанията разпространи и снимки на завода, вероятно за да изтъкне чистотата и качеството на готовия продукт, за който твърди, че няма разлика с произведените в Гьотеборг Компанията разпространи и снимки на завода, вероятно за да изтъкне чистотата и качеството на готовия продукт, за който твърди, че няма разлика с произведените в Гьотеборг

31 May 2017

Вероятно сте чули, че от тази година Китай пусна редовна товарна линия до Европа. Това, което не сте чули, обаче, е, че по нея ще се пренасят чисто новички седани Volvo S90. Шведите скоро започнаха производството на модела в Дакинг. Ако това ви учудва, не забравяйте, че Volvo е собственост на китайската Geely. Та за около три седмици влакът с топмодела на компанията ще акостира на нашия континент. Това сваля значително времето за доставка, необходимо с кораб. В началото Volvo планира да праща по един влак седмично, а при увеличение на продажбите ще може да сгъсти разписанието.

Очевидно това превръща Volvo в първия автомобилен производител, който изнася коли от Китай с влак. Спорно доколко подобно постижение носи маркетингови ползи. Все пак положителните страни са поне две – ще се чака по-малко за ново Volvo и по пътя ще се изхвърлят много по-малко вредни емисии, отколкото от гигантските дизелови двигатели на контейнеровозите.

Според Volvo във всеки влак от Дакинг до Зеебрюж в Белгия ще има около 225 автомобила, грижливо прибрани по три в кутийка. Въпросните кутийки и пакетираните S90-ки вече чакат за първия курс.
 

Лукс от Китай!