Merc W212 бил пенсионерски... E 300 с брони от E 63 AMG, карбонова решетка и... розови кори на мотора. Видео

  • Галерия от 20 снимки. Галерия от 20 снимки.

28 Jan 2018

И още доста работи. Не искаме да категоризираме или обиждаме собствениците на W212, просто това са част от мненията, които „върлуват“ из интернет и не само. Но както знаем, гроздето или е кисело или симпатизантите на други марки определят даден модел, като ... някакъв, просто за да се намират на приказка и за да заемат „правилната позиция“. Истината е, че W212 е доста стабилна кола, макар и леко скучна. С изключение на E 63 AMG изпълнението с бруууталния мотор и асиметрични „квадратни“ ауспухови накрайници, версия която е много приятна за каране и слушане кола.

А тази E 300 с частично взаимстван от 63-ката бодикит е нещо, което не бихте подминали дори и да не сте симпатизант на марката. Предната и задната броня са с AMG произход, а ако трябва да подкрепим онези, които я определят за пенсионерска – тази наистина би била удобна за по-възрастни хора, просто защото е качена на комфортните въздушни елементи на Air Lift Performance (най-новата им система на име 3P/4H), позволяващи спускане на бордо Benz-а до самата земя. Този W121 буквално може да легне на карбоновите си прагове.

“Stance” философията определено не е за всеки, но не може да се отрече, че този E 300 изглежда яко. O.Z. Futura 20-ките са абсолютна класика, а зад тях надничат жълти спирачни апарати Brembo, комбинирани с червени капаци на главините. Тази кола шокира с по-спорни цветови комбинации, като например тази ползвана при оформлението на корите на 3-литровия V6 мотор – готин лакиран карбон, черен с прозрачен лак, както си трябва, в съчетание с червена разпънка и акценти по преходниците на маркучите за въздух, плюс пластмаси боядисани в... млечно розово.

Разгелдайте галерията, вижте видеото, след което може да кликнете на този също тунингован Benz. Той не е „стенс“, но пък е W222 с 584 коня. 

Текст: Иван Монев

Лукс от Китай!