Superb vs Passat vs A4. Кое е най-доброто комби? Видео.

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

03 Jun 2017

Може само част от екипа ни да е на това мнение, но сравнението на тези три червено-сиви дизелови комбита може да ви се стори по-интересно от дрифтещия по писта с R35 Крис Харис. Добре де, по-скучно е, но статистически има по-голям шанс следващата ви семейна кола да е в това видео. От Мат Уотсън от Carwow ще научите някои любопитни подробности (като фенерчето в багажника на Superb) за три доста сходни коли на VW Group.

И едно уточнение за цените, преди да натиснете play. Както ще видите, във Великобритания Superb е най-евтин, следва Passat и най-скъпо е A4. У нас големият VW почти не изостава от цената на чешкото комби – и двете стартират от около 45 хиляди, а A4 (с по-голям двигател) започва чак от 60 хил. лв. Ако сравняваме еднакви двулитрови дизели със 190 к.с., то трите коли се нареждат през около 8 хил. лв.

Още разлики – Skoda и Passat стъпват на платформа с напречноразположен двигател, докато Audi е с надлъжно. Системите за двойно предаване също са различни – quattro на Audi праща повече въртящ момент към задните колела, което го прави по-спортно.

В крайна сметка въпросът винаги опира до това какво търсите в едно комби. Skoda предлага най-много пространство за пътниците и багажа. Audi – най-качествен интериор и спортно поведение. А VW обединява по нещо и от двете, като попада в златната среда.

Ще се радваме на коментара ви... Дори той да гласи нещо от сорта на „Ама тия не мо`ат да дрифтят...”

 

Първородната Godzilla!