Subaru ще мори рекорда на „Ринга“ с... противоречивото WRX STi Type RA NBR Special

  • Галерия от 11 снимки. Галерия от 11 снимки.

05 Jun 2017

На колата нищо и няма, изглежда супер и вероятно е дооооста бърза. Проблемът е, че Subaru ще гони рекорда за най-бърз сериен седан с четири врати, който в момента принадлежи на 510-конната Alfa Giulia, в която реално работи V6 на Ferrari. Времето на италианката е 7 мин и 32 сек, само дето колата на японците е всичко друго, но не и серийна.

Както подсказва и името, Type RA NBR Special е нещо... специално: оглозган STI, който е доработен от Prodrive (онези британци, които не разбират нищо от рали...), със състезателно окачване, щедро и активно задно крило и дифузьор, изглеждащ сякаш може да отскубне и сдъвче чугунен капак на канализационна шахта. Само дето няма да му се отдаде такава възможност, просото защото този автомобил е само и изцяло за писта.

Което реално е и проблема, Alfa-та може да си я вземете от магазина, да си я водите на пазар и да возите няколко човека, без да им се налага да седят на голия метален под и да се държат за ролкейджа. Във видеото ще видите първия опит на Subaru, който се проваля заради времето, макар че Ричи Станауей кара супер здраво в дъжда. Скоро очакваме да видим и „сух“ пробег и вероятно „нов рекорд“, който да запали поредния спор относно регламента.

Първородната Godzilla!