USDM манията на японците или една Honda Accord Tourer, превърната в Acura TSX Sport Wagon

  • Галерия от 16 снимки. Галерия от 16 снимки.

09 Jun 2017

JDM манията може и да тръгва от САЩ, след което постепенно тенденцията се разпространява из Европа, но в случая имаме нещо различно, нещо... противоположно. А именно старт на нова тенденция: USDM или манията на японците да превръщат колите си специализирани за техния пазар в такива съобразени със щатския.

Случаят с този Accord на човек на име Норифуми Кобаяши е точно такъв. Той живее в Точиги (там се произвежда Nissan GT-R), а манията му към щатските варианти на японските автомобили е силна до степен педант. Кобаяши купува Honda Accord Tourer преди седем години, а колата е осмо поколение Accord боядисано в Premium White Pearl. И това е само началото.

Списъкът с внесени от САЩ части е изумителен. Купето е пребоядисано в предлагания само за Америка Milano Red, а компонентите по екстериора са поръчани от Honda/Acura в съответния цвят. Кобаяши сменя всички емблеми и надписи на Honda със съответните Acura значки, а джантите избира да са 18-ки Arcane Legend, зад които надничат спирачни апарати StopTech.

Вътре пък слага Status Racing седалки, също с американски произход, а воланът е подменен с Acur-ски. Моторът? Засега по K24-ката е направен само визуален тунинг от Skunk2 Racing и K-Tuned, но в бъдеще Кобаяши планира да я вдигне на 300+ коня и да доразвие и без това детайлната си USDM концепция.

Първородната Godzilla!