Abt има различно мнение на тема Audi A5 Cabrio

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

10 Jun 2017

Току-що сте се сдобили с актуалното кабрио на базата на Audi A5? Не ви харесва? Не го изхвърляйте. Добрите хора от тунинг студиото Abt имат нещо за вас.

Всъщност доста неща. В случай, че откритото ви баварско произведение (да, Audi също се прави в Бавария, безценен факт за кръчмарски спорове) идва с двулитров бензинов TFSI, то вероятно в графата за мощността му от Audi са записали 252 к.с. Abt променя това число на 330 коня, като увеличава и въртящия момент от 370 на 440 Нм. Това прави колата почти толкова бърза, колкото S5 Cabrio.
Почитателите на дизели да не се крият в ъгъла, а смело да стъпят напред, защото и за тях има нещо. Двулитровият TDI е получил увеличение от 190 на 215 кончета и съответно от 400 на 440 нютона. Трилитровият нафтен шестак пък може да се похвали с 250 к.с. (218 досега) и 450 Нм (400 в стандартната версия).

Но скучните числа не могат да изразят онова, което виждаме от снимките. А то включва много по-готини джанти (размери до уважителните 20 инча), бързи гуми, осигурени от Dunlop и Continental, както и безценната екстра логото на Abt да се прожектира на асфалта до колата при отварянето на вратата.
Какво пък, нищо не пречи да се поглезите...
 

Лукс от Китай!