Това Lambo Gallardo получава ванкелов двигател с четири ротора и около 600 коня

  • Галерия от три снимки. Галерия от три снимки.

10 Jun 2017

Сериозната интервенция се извършва в момента от канадците Derwin Performance, които специализират в областта на ремонтите и преработката на роторни мотори. Към тях се обръщат дори дилъри на Mazda от страната, така че явно си разбират от работата. А за да си разнообразят същата тази работа са решили да заместят атмосферния V10 в Gallardo с 4-роторен ванкелов мотор.

„Една екзотична кола се нуждае и от екзотичен мотор, а V10-ката, която се среща и в Audi R8 не е точно такава,“ казва шефът на ателието. „Нито пък би бил един ванкелов мотор с два или три ротора, с четири обаче вече си е екзотика. Този автомобил ще бъде нещо, като отмъщение за всички, които мразят роторните двигатели. Мой приятел завежда работилница за изпускателни системи, така че ще го направим и да звучи подобаващо.“

Супер, мощността? Jalopnik пише, че ще бъде някъде около 600 к.с., което е доста приличен показател. А що се отнася до самата изработка на агрегата, само валовете са внесени от Нова Зеландия (където този тип мотори са доста популярни), а всичко останало се случи в ателието на Derwin Performace в Квебек.

Лукс от Китай!