MV Agusta RVS е мощен е 150 к.с., има титаниеви компоненти и адаптивен LED фар

  • Галерия от 11 снимки. Галерия от 11 снимки.

17 Jun 2017

RVS е нещо като AMG за MV Agusta, идва от Reparto Veicoli Speciali и представлява специална програма за ръчна изработка на байкове в ограничени серии. А това е първият от тях, бруталният RVS#1, който е базиран на и без това предизвикателно изглеждащия нейкед Brutale 800.

Трицилиндровият двигател е подсилен до 150 к.с. и вече отговаря на Евро 4, като второто на дали вълнува някой в България, но все пак е показателно. Масата на байка пък е свалена с 8 кг надолу спрямо Brutale-то, което означава 160 к.с. на 150 кг. По мотоциклетът има и скъпи материали, като титаниевите сплави използвани за резервоара например.

Фарът? До колкото знаем това е първият адаптивен LED фар за мотоциклет, който разчита на сензора регистриращ ъгъла за наклон на машината (същият захранващ с инфо и специалния ABS), според който електрониката насочва определени групи диоди в определена посока. Колкото до колелата и гумите, MV Agusta винаги са правили яки неща: в случая са комбинирали Kieno колела със спици с готините Pirelli MT 60 RS.

Първородната Godzilla!