Aston пуска Vulcan с подобрено аеро. Вече задното крило може да приземи Airbus

  • Галерия с 13 снимки на потенциалния убиец на рекорда на Гудууд Галерия с 13 снимки на потенциалния убиец на рекорда на Гудууд

30 Jun 2017

Изцяло пистовият Aston Martin Vulcan се сдоби с нещо, което бихме нарекли обновяване в средата на живота, ако ставаше въпрос за някой сив хечбек и за средата на живота. Само че Vulcan е практически чисто нов, а промените които получава, определено не са типичните. Новият пакет е изцяло насочен към аеродинамиката, а 7-литровият атмосферен V12 остава непроменен със своите 820 к.с. и 780 Нм. В предните калници са добавени отвори, които да извеждат въздуха под високо налягане от областта на гумите. Отстрани има и нови малки спойлерчета. Предният сплитер също е преработен, явно старият не е работил така, както инженерите на Aston са искали. Новото задно крило е двуетажно и може да приземи Airbus. Притискането на автомобила (без да се уточнява при каква скорост) е увеличено от 3150 на 4000 Нм. Само за сравнение Vantage GTE, който спечели тазгодишните 24 часа на Льо Ман в категорията GTE Pro, разполага с притискане от 3104 Нм. Новата аеродинамика спомага и за по-доброто разпределение на тежестите – 47% вече се падат на предните колела, вместо 42% досега.

Новият пакет се казва AMR Pro и ще бъде официално представен на планинското Гудууд, което започва днес. Вече доставените Vulcan-и ще бъдат преработени през есента, за да могат собствениците им да се наслаждават на истински върхова аеродинамика.

Още в близките часове Vulcan AMR има възможност да запише нов рекорд - ако подобри времето за изкачване на планинското Гудууд по време на Фестивала на скоростта.


 

Първородната Godzilla!