Ducati XDiavel S от Крюгер е нещо брутално

  • Галерия от 12 снимки. Галерия от 12 снимки.

02 Jul 2017

И дори не сме сигурни, че ни харесва. В заводския си вид XDiavel S е изумително изглеждаща машина, а със своите 152 к.с. и 126 Нм, байкът е вероятно и най-динамичния в круизър/чопър сегмента. Един ден обаче продуктовият мениджър на Ducati Стефано Тарабуси се обажда на далеч небезизвестния в къстъм средите Фред Крюгер, за сътрудничество за специален проект. Ограничения на практика няма, освен че моторът е трябвало да остане в круизер сегмента, тоест никакви клип-они и други подобни работи.

В дизайна се виждат цитати от страшния BMW K 1600 ‘NURBS, който Крюгер сътвори преди три години (моторът в дъното на статията, кликнете на снимката за материала), но е по-лек и ориентиран към удобството. „Исках да скрия част от рамата, която е запазена марка на Ducati,“ казва Крюгер, „с което двигателят да изпъкне още повече“. Майсторът залага и на стоковия фар „Намирам го за много успешен“, но преработва задницата: накрайниците на ауспусите изработва от неръждаема стомана, а опашката от плексиглас. Перфекционизирането на последната му отнема осем дни, предницата пък спуска с 50 мм за по-агресивен вид. Кормилото пък вече е право.

„Исках да омекотя и изчистя линиите, но качеството на изработка трябваше да е на нивото на заводския мотоциклет“. За име на мотора избира ‘Thiverval', което всъщност е малка писта близо до границата с Франция (ателието на Крюгер е в Белгия). Резултатът е доста... въздействащ мотор, който може и да не се хареса на всички. Разгледайте галерията, след което може. 

Много практичен и интересен!