Dacia ще има електрически модел, ура!

  • Добавихме 7 симпатични кадъра на Sandero Stepway, защото така или иначе в момента никой няма представа как ще изглежда електрическият модел Добавихме 7 симпатични кадъра на Sandero Stepway, защото така или иначе в момента никой няма представа как ще изглежда електрическият модел

12 Jul 2017

Търговският директор на Renault в Румъния съобщи, че компанията разработва достъпен електрически модел, който ще се продава с марката Dacia. Новината зарадва почитателите на електрически автомобили в годината, в която се появиха поне два масови модела на цени около 35 хил. евро. Ако Dacia успее да пусне електромобил на цените, които сме свикнали от марката, вероятно концернът Renault-Nissan ще направи по-голям удар дори от този с Leaf и Zoe, които са две от най-продаваните електрически коли в световен план.

Все още не знаем какъв ще бъде електрическият модел на Dacia, но според запознати това ще е малък хечбек с размерите на Sandero.

В Румъния се предлагат значителни субсидии за физическите лица, които се сдобиват с електроколи. Помощта може да достигне до внушителните 10 хил. евро, към които се добавят 1420 евро при връщане на стар автомобил, така че на практика купувачът може да си спести 11 420 евро от цената на нов електромобил. Повишаващият се интерес към такъв тип автомобили е значително подсилен и от факта, че много бензиностанции в Румъния бързо се преориентират и започват да предлагат зарядни станции.

Първородната Godzilla!