Официално: X-класата е тук! Mercedes влиза в света на пикапите с гръм и трясък

  • Галерия със 17 снимки Галерия със 17 снимки

19 Jul 2017

Mercedes-Benz официално представи пикапа си X-клас. Компанията нарича продукта „първия пикап от премиум производител“ и въпреки резервираността ни към термина премиум, трябва да признаем, че наистина в този клас рядко се вижда толкова известна и скъпа емблема.

Какво трябва да знаете за Х? На пазара ще се предлагат три варианта – X-клас Pure (насочен към работа), средният X-клас Progressive и лъскавият X-клас Power. Който и да изберете получавате обширно товарно пространство с 12-волтов контакт.

В интериора откриваме дизайн ала стандартен Merc, като по-достъпните варианти ще са с текстилна тапицерия, а по-скъпите – с кожа. Инфоразвлекателната система с 8,4-инчов екран, разбира се, е опция.

При дебюта си X-класата ще може да се поръча с едва два четирицилиндрови двигателя. X 220 d ще използва 2,3-литров турбодизел със 163 к.с., а X 250 d идва с две турбини и 190 к.с. По-късно към тях ще се присъедини X 350 d с голям дизел V6 с 258 к.с. и 550 Нм, както и бензиновият X 200 със 165 к.с.

Скоростната кутия е 6-степенна механична или 7-степенен автоматик, като стандартно колата идва със задно предаване, а двойното е опционално.

Пикапът се отличава с товароносимост от 1,1 тона и възможност за теглене на 3,5-тонно ремарке. Машината идва с клиренс от 202 мм, който може да се увеличи до 222 мм, ако се доплати за офроуд пакета.

В Германия моделът влиза в продажба през ноември с цени от 37 хил. евро. Е, какво ще кажете? Може ли работният Benz да ви накара да забравите за Hilux, Navara и Ranger?

Лукс от Китай!