V8 Werk ни предлагат да си конфигурираме Ford Mustang GT500 ‘Eleanor’. Цената започва от 89 900 евро

  • Галерия с 21 снимки. Задължително вижте поне 10-ата. Галерия с 21 снимки. Задължително вижте поне 10-ата.

24 Jul 2017

Само, като чуем или мернем някъде изписано името Eleanor’, мозъкът ни извиква образа на бруууталллно якия GT500 от „Да изчезнеш за 60 секунди“. И смятаме, че няма човек, който да се интересува от коли и да не иска да има такъв автомобил. В САЩ ателиетата занимаващи се с изработката на Ford Mustang GT500 Eleanor’, като от филма не са малко, качеството е различно, както и цените, но за щастие на нас европейците, и тук има работилница превръщаща този мокър сън в реалност. Или поне за щастие на можещите да си го позволят.

Ателието се казва V8 Werk, екипът му обича да ровичка по Ford Mustang и Corvette MkV, а самия гараж се намира в Алтенберг, Саксония. V8 Werk предлагат изработката на Eleanor’, като в сайта им дори има конфигуратор. Колко яко може да бъде?! Много. Можете да си „сглобите“ култовия автомобил през телефона, таблета или компютъра, след което да си свалите ‘MY ELEANOR’ селекцията в pdf формат. Тази функциоанлност съществува и в сайта на Porsche, но V8 Werk е нано производител в сравнение с тях, така че отдаваме респект на вторите немци за сайта и отношението към потенциалните им клиенти.

Ние разбира се си конфигурирахме собствено „Ели“, което излезе дооста повече пари от базовите 89 900 евро. Добавихме му Race Red цвят от гамата на Ford за Mustang от 2015-та (безплатна опция), 7-литров Roush V8 с 600 коня (+28 900 евро), 6-степенна механична кутия Tremec T56 (+7490 евро), алуминиево предно окачване (+8990 евро), 6-бутални апарати Wilwood за отпред и 4 за отзад (4990 евро), „електрически“ волан (2990 евро), 2,4-инчова изпускателна система от неръждаема стомана (2490 евро) и още няколко допълнителни неща, с които „колата ни“ излезе точно 157 070 евро.

Сто и шейсет бона в евро за стар Mustang? Ако ги имахме щяхме да ги дадем с триста, защото това не е просто стар Mustang, а една от най-‘badass’ изглеждащите коли правени някога. Звукът също е покъртителен (ако вземете 7-литрвоия Roush) и да, скоростният лост си има онова червено копче с надпис GO-BABY-GO. И още нещо – не трябва да подценяваме, че зад изработката седят немци, от онези истинските в Германия, така че това може да бъде само допълнителен бонус. Кликнете на този Racing Red ‘Eleanor’ и ще попаднете на конфигуратора на V8 Werk. Преди това обаче разгледайте галерията от 21 кадъра, защото по-нататък има страхотни снимки на колата. И на една симпатична дама.

Текст: Иван Монев, фотография: Марио Клем

 

Първородната Godzilla!