Triumph Speed Triple ‘Frank’ с поглед на хъски и задна гума от ATV. Галерия и видео

  • Галерия от 10 снимки. Галерия от 10 снимки.

26 Jul 2017

Това определено е най-радикалният 2007 Triumph Speed Triple 1050, който някога сме виждали. Ако погледнем супер абстрактно на мотора, можем да намерим черти на трактор и... хъски (ще спестим налудничавите обяснения). Факт е, че машинката изглежда доста различна и доста яка.

Дело е на американското ателие Classified Moto, които решили да направят мотоциклет със застояли в работилницата неща. Такъв се оказал Speed Triple-ът, както и повечето чаркове добавени по ‘Frank’. И макар, че визията е радикална, по-голямата част от мотора останала непроменена в техническо отношение.

„Най-трудно бе да направим рамото отзад, така че да побере масивната гума,“ казва Джон Рилант от Classified Moto. Идеята била да сложат гума от ATV, но да запазят едностранната схема на оригиналния Speed Triple, което наложило изработката на задното окачване от нулата. Използват и компоненти от Honda VFR 800, за да могат да наместят 14-инчовия валяк, който е проектиран за 60% шосейна употреба и 40% офроуд. Шокът пък е Progressive Suspension 465.

Резервоарът е не по-малко интересен. „Досега не бяхме работили със Speed Triple, оказа се че резервоарът е пластмасов. Решихме да го покрием със смола и тънък плат и сега изглежда доста по-добре“. Освен това на хората от ателието им скимнало да изпишат всички вложени части на в задната му част. „Това ще ни спести доста имейли и телефонни обаждания към бъдещия собственик.

Други промени? Леко модифицирана спомагателна рама, къстъм седалка и изпускателна система, а двигателят с около 130 к.с. е оставен недокоснат. Мощността е напълно достатъчна за подобно возило чиято цел е да бъде награда в конкурс. Резултатът? На нас ни допада, любопитни сме как се усеща това нещо по плажовете на Калифорния.

Първородната Godzilla!