Singer направиха въздушен боксер заедно с Williams и Ханс Мецгер. Генерира 500 коня и се развърта до 9000 об/мин

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

10 Aug 2017

Тази новина звучи, като някаква химера, но е абсолютна реалност. Singer Vehicle Design са онези калифорнийци, при които щастливци си оставят старите 911-ки и си ги получават „преизобретени“. Тоест, модернзирани с адски дози стил и техническо ноу-хау, за което плащат по над 500 000 долара. А защо с британска жилка? Защото супер уважаваният от нас Роб Дикинсън, шефът на Singer, е братовчед на Брус Дикинсън от “Iron Maiden“.

Но към двигателят. Той е разработен специално за редовен клиент на Singer на име Скот Блатнер и е произведение на механичното изкуство, вероятно най-ефективния боксер с въздушно охлаждане правен някога. И нищо чудно, когато в направата му са замесени Williams Advanced Engineering (група занимаваща се и с неща за F1) и Ханс Мецгер, богът на боксерите на Porsche.

Новият мотор е базиран на 3,6-литровия агрегат от 1990 Porsche 911, но е с обем 4 литра, с по четири клапана на цилиндър, четири вала, титаниеви мотовилки, по-добро мазане, алуминиеви дросели и инжектори от екзотичната сплав инконел. Всмукателните чаркове са изработени предимно от карбон, а машината-мечта генерира 500 конски сили и се развърта до 9000 об/мин. Въпросният ще бъде монтиран в задницата на Targa-та на Блатнер, с което колата му ще стане точно толкова мощна, колкото е и актуалното Porsche 911 GT3.

Кликнете на тази прекрасна Targa за да видите какви мечти произвеждат Singer, а за супер якото интервю на Роб Дикинсън кликнете на оранжевите думи в текста.

Първородната Godzilla!