VW Beetle R e „Костенурка“ вдъхновена от култовото Porsche 911 R. Моторът е 2-литров от Golf GTI

  • Галерия от 19 снимки. Галерия от 19 снимки.

14 Aug 2017

В случай, че сте като 99,9-те процента от хората, които не могат да си позволят Porsche 911 R, този VW Beetle R е добра алтернатива. Окей, не е Porsche, но колата хич не изглежда лошо и в нея има не само “show”, но и “go”. А и нека не забравяме, че ранните модели на Porsche са почти идентични в техническо и стилистично отношение с първия Beetle (като стана въпрос за ранни Beetle-и, кликнете на това VW дуо на Петко Пенчев за неговата история и за още една „Костенурка“, но от 68-ма).

Но към VW Beetle R. Колата е щатска и играе ролята на демо автомобил за H&R Springs. Логично, окачването е преработено със спортни части на същите и сега седи по-ниско и по-стабилно на пътя. За подобреното поведение помагат и Michelin Pilot Sport Cup 2 гумите с размери 245/35 отпред и 265/35 отзад, качени на готини 20-ичнови Forgeline GT1. Зад тях може да видите и мощните спирачки Brembo GT.

Задвижването? Двулитровият турбо мотор е същият, като в Golf GTI, но StanceWorks не споменават за модификации по него. Що се отнася до екстериора, добавен е спойлер GSR спойлер, а лепенките с надпис “Volkswagen” отстрани, както и надлъжните „състезателни ленти“ определено добавят щипка “Porsche”. 

 

Лукс от Китай!