‘The Orbiter’ е готина Yamaha XSR700 Scrambler от Maria Motorcycles

  • Галерия от 10 снимки. Галерия от 10 снимки.

25 Aug 2017

Maria Motorcycles е ателие базирано в Лисабон, което прави доста яки мотори, като тази Yamaha XJR1300 за която писахме преди време. А ето и най-новият им проект: Scrabler-изираната XSR700. „Взехме мотора от Yamaha на едва 50 км. Бяхме много изненадани, колко е пъргав за базов модел и предположихме, че ще бъде също толкова забавен и за модифициране,“ казват от Maria Motorcycles. Същите решават да го направят забавен и за каране извън пътя.

Работата започва с демонтирането на резервоара и опашка. Но вместо майсторите да сложат такива от друг байк или да ги модифицират, те решават да изработят единен „монокок“ от алуминий – резервоар и опашка слети в едно. Реалният съд е стоманен, помещава заводската помпа и се намира под обвивката от лекия метал. Седалката пък е покрита с алкантара, която освен че изглежда добре и е яка на пипане, е доста добра и в задържането на карача на нея.

Управлението също е Scrambler-изирано с кормило Renthal Twinwall, грипове на същата марка, както и с LSL лостчета и километраж. Фарът е минималистичен. „В началото искахме моторът въобще да няма светлина отпред,“ но в последствие решават да сложат най-малкото осветително тяло, което намерят. Гумите? Anakee Wild обути на колела със швейцарски спици от Kineo, като отпред диаметъра е 19 ична. Що се отнася до изпускателната система, изработена от нулата от неръждавенйка и обвита с достатъчно лента, за да не гори краката. Як мотор, като споменатата в началото XJR1300. Кликенте на нея за историята и.

Първородната Godzilla!