DTV Shredder е хибрид между танк, тротинетка и джет. Мощен е 14 коня и не върви само по вода

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

25 Aug 2017

Можем да добавим също скейт и сърф към хибридното описание на тази интересна машинка, а защо не и ATV. Както също, че не върви и по лед, но с подходящите вериги ще тръгне и на такъв. Дело на канадската BPG Werks, казва се DTV Shredder и е доста яко превозно средство за кефене извън пътя. За хора, които не могат да карат мотори.

Шегата настрана, DTV Shredder се задвижва от 200-кубиков 4-тактов двигател с вътрешно горене, мощен е 14 к.с., генерира 20 Нм и върти гумените вериги през CVT трансмисия. Тоест нямате скорости за сменяне, само давате газ с лостчето отдясно, също както при джетовете. Окачването е 6-точково а, конструкцията също е „хибридна“: тръбна стоманена плюс компоненти от алуминий.

Колко тежи? DTV Shredder регистрира 90 кг на кантара, което е колкото 50-кубоков скутер, така че не е зле. Като цяло не ни се струва най-гениалната и сигурна идея за придвижване през гората (свободата, която ще получите с една кросарка е значително по-голяма), но пък изглежда яко. А да, цената - около 6000 евро.

Първородната Godzilla!