McLaren Roubaix е хипер колело за 11 500 долара

  • Галерия с 5 снимки на супер специалното оранжево двуколесно Галерия с 5 снимки на супер специалното оранжево двуколесно

01 Sep 2017

McLaren отново реализира опита си в създаването на свръхолекотени конструкции, за да направи безумно бързо колело. Запознайте се с S-Works Roubaix – оранжев байк, какъвто няма да видите по улиците. Двуколесното е създадено в сътрудничество със Specialized и отбелязва юбилея на McLaren във Формула 1, който всъщност беше миналата година.

Roubaix достига стряскащата цена от 11 500 долара (19 хил. лв.), отчасти заради скъпото оранжево покритие на рамката, доближаващо се максимално до това на четириколесните машини с емблемата на McLaren.
Кожените детайли, каплите и спиците били вдъхновени от класическите състезателни автомобили на McLaren, научаваме още от прес съобщението на McLaren и Specialized.

Всичко останало е същото като в стандартния S-Works Roubaix. С изключение на мекото окачване. Да, това колело не е твърдак, а разполага със специално създадена мека рамка с ход от 20 мм, за която са помагали инженерите на McLaren.

Освен това карбоновата рамка е по-лека от миналогодишния модел, а Shimano предоставя най-високия клас от портфолиото си с контролери - Dura-Ace 9150 Di2.
 

Първородната Godzilla!