В гората със стил: Husqvarna FE 501 от Deus Ex Machina

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

06 Sep 2017

Байкът е дело на Deus Milano за шведски клиент, като концепцията се избистря някъде в Стокхолм, след няколко бири в компанията на поръчващия човек и този завеждащ ателието. Чашите са сухи, целите набелязани, а седмица по-късно пичовете от Deus Ex Machina запретват ръкави и разглобяват 2014 Husqvarna FE 501.

Голяма част от механиката остава непроменена, в това число и напълно настройващото се окачване WP в двата края. Отзад пружината на шока обаче е боядисана в жълто, а предните ботуши са анодизирани в черно. Резервоарът е доста обемен и нов, изработен на ръка от алуминий. В него е интегрирана заводската помпа, а на мястото на въздушната кутия са поставени компоненти на K&N.

Също ръчна изработка са ауминиевите калници, както и изцяло новата спомагателна рама под седалката. Хром-молибденовата конструкция остава приятно скрита, мигачите Rizoma също са едвам забележими, когато не изпълняват задължението си. Други модификации? LED фарът, готиния ауспух на SC Project и колелата – Deus са смалили предното от 21 на 19 инча, отзад е оставено 18, а гумите са подходящи и за офроуд Michelin. 

Лукс от Китай!