Lambo Aventador S Roadster има 740 к.с. и завиване на четирите колела

  • Галерия с 11 снимки на Aventador S Roadster в изключително симпатичния цвят Blue Aegir Галерия с 11 снимки на Aventador S Roadster в изключително симпатичния цвят Blue Aegir

07 Sep 2017

Точно преди автосалона във Франкфурт Lamborghini вдигна завесата от новия си Aventador S Roadster. Разяреният бик се различава от версията купе минимално, като основната външна разлика се състои в тежащите едва 6 кг сваляеми панели на покрива. Побират се в багажника под предния капак, в случай, че се чудите.

Липсата на покрив е довела до 50 кг повече усилване в областта на шасито, така че общата маса е 1625 кг без течностите. Това коства няколко ценни хилядни от секундата в ускорението, но все пак S Roadster вдига 100 км/ч за 3,0 секунди по пътя си към максималните 350 км/ч. Версията S по същество е обновяване на Aventador в средата на живота му, така че мощността скача и атмосферният 6,5-литров V12 вече има 740 к.с., а въртящият момент достига 690 Нм.

Както и се очакваше колата използва системата за завиване на четирите колела на купето, има и нова геометрия на окачването и нов режим на движение Ego.

Красивият цвят на снимките е част от палитрата Ad Personam и се нарича Blue Aegir, вдъхновен от тюркоазения океан. Стандартно спирачните апарати са карбо-керамични, а 20-инчовите колела отпред и 21-инчовите отзад са обути в Pirelli P Zero.

Цената? 313 666 евро. С първи доставки през февруари.

Много практичен и интересен!