Франкфурт: Audi Aicon е по-голям и свръхтехнологичен брат на A8

  • Галерия с 18 снимки на Aicon Галерия с 18 снимки на Aicon
  • Плетеницата се прожектира от колата на асфалта. Няма проблем да излъчва и мач от Шампионската лига Плетеницата се прожектира от колата на асфалта. Няма проблем да излъчва и мач от Шампионската лига
  • Електрически мотори и ниско поставена батерия - нищо ново в 2030 г. Електрически мотори и ниско поставена батерия - нищо ново в 2030 г.
  • Без волан, без педали, без катастрофи! Без удоволствие? Без волан, без педали, без катастрофи! Без удоволствие?

12 Sep 2017

На щанда на Audi на започващото днес автомобилно изложение във Франкфурт е показан автомобил, по-дълъг от A8 L с около 30 см. За да добиете представа за размерите, имайте предвид, че колелата са 26-инчови. Да. Това е следващото S8, макар да не е точно това, с което сте свикнали при S8. Защото няма епичен бензинов двигател. Всъщност няма никакъв бензинов двигател. Дори е спорно да се каже, че има двигател – задвижването е с малки електромотори, разположени в предната и задната част и обградили дебела батерия под пода на лимузината.

Чудовищната демонстрация на технологии от бъдещето е изхвърлила от най-голямото Audi също волана и педалите. За сметка на това интериорът гъмжи от дисплеи, които могат да се управляват с жестове, с глас или дори с движенията на очите ви.

Aicon използва същия похват и за контакт с пешеходците и другите участници в движението. Системите, прожектиращи логото на модела на асфалта са мутирали до способни да излъчват видеа в HD качество върху пътната настилка. В движение. Представете си да си прожектирате свое собствено авто кино или да си пуснете новия концерт на Рамщайн директно от YouTube на стената на съседите.

Както виждате Aicon е лишен от традиционните фарове и това е обяснимо – в свят, в който компютър ще управлява колата ви, той ще разчита на радари и ултразвук, а не на осветление във видимия спектър.

И ако това не ви е достатъчно, то Aicon предлага пълно затъмняване на прозорците, така че да останете насаме дори в жестоко горещ ден в средата на август…

Е, какво ще кажете – технологии от бъдещето и автономно управление или си искате доброто старо S8?

Първородната Godzilla!