Чудовищен Brabus 900 идва в 10 екземпляра с цена 666 хил. евро, вдига колкото 718 Cayman

  • 23 плашещи снимки на чудовищната G-класа от Brabus 23 плашещи снимки на чудовищната G-класа от Brabus

14 Sep 2017

В рамките само на няколко седмици Brabus извади третия си продукт, базиран на гамата на AMG. Самият факт, че има тунинг ателие, което си позволява да тунингова големите дванайсетцилиндрови Benz-ове, вече е впечатляващ. А този автомобил е най-бруталният от групата. Не става въпрос за някой от новите модели на Mercedes, а за един, който дебютира през 1979 г. Не е тук мястото да разказваме историята на G-класата, но тя е дълга и обикновено включва военни действия или мутренски кортеж.

Новият Brabus 900 е особено подходящ за второто. Според компанията това е най-мощният дванайсетцилиндров всъдеход, който някога е създаван. Както подсказва името му, мощността е увеличена на 900 к.с., въртящият момент пък достига 1200 Нм. Това става възможно не с обикновен чип тунинг, а със сериозна програма за подобряването на двигателя, включително увеличението на работния обем от 6 на 6,3 литра.

От Brabus споделят, че са докарали въртящия момент до 1500 Нм, но се е наложило да го ограничат електронно, за да не взривят скоростната кутия. Въпреки абсолютната несъвместимост на думата аеродинамика в изречение, в което се говори за G-класата, все пак ускорението до 100 км/ч отнема впечатляващите 3,9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 270 км/ч пак по електронен път. Вероятно, за да не се промени посоката на въртене на земята, ако някой G 900 се блъсне в планина с над 300 км/ч.

Ще бъдат произведени само десет екземпляра, всеки с цена от 666 000 евро. В нея влизат куп подсилени с въглерод елементи и уникалните 23-инчови джанти с гуми Yokohama.

Част от промените засягат интериора, от който е разкарана общата задна седалка, за да бъде заменена с две индивидуални кресла. Поставките за чаши имат функция за охлаждане и загряване, очевидно е било необходимо да се добави и вграден сейф.

Първородната Godzilla!