Lambo Urus идва на 4 декември. Видео

  • В галерията ще откриете четири изображения на концептуалния Urus от 2012. Специалистите смятат, че серийната кола ще се различава драстично В галерията ще откриете четири изображения на концептуалния Urus от 2012. Специалистите смятат, че серийната кола ще се различава драстично

15 Sep 2017

Колкото и видеото по-долу да ви убеждава, че Lamborghini е пионер, то трябва да признаем, че в класа на кросоувърите италианците изостават с няколко поколения. Преди дни Porsche извади третата генерация на своя Cayenne, а дори свръх консервативни марки като Alfa, Bentley и Maserati вече имат автомобили в този сегмент. Така че аристократите от Санта Агата просто няма смисъл да излизат с този номер.

Много по-съществено е, че колата, която ще покажат, ще бъде напълно радикална за марката и с технологии, каквито досега не са използвани в кола с бик на емблемата – турбо мотор, плъгин хибрид и комфорт, вместо скорост.

Ясно е, че всичко това се прави, за да може модели като Aventador и Sesto Elemento да продължат да съществуват, но залогът е голям и никой не бива да се заблуждава, че евентуален неуспех ще бъде преглътнат лесно. Porsche успя да превърне Cayenne не само в бестселър, но и в емблема на марката – свръхлуксозен и бърз кросоувър, който винаги е мерило за останалите. Lamborghini трябва да се цели много по-високо и не може да си позволи подигравки, че предлага пребрандиран Touareg.

Покривалото се вдига на 4 декември. От този момент, пет години след представянето на прототипа Urus и 24 години след като производството на немислимия за времето си LM002 спря, Lamborghini влиза в нова епоха. Третият модел в портфолиото на компанията ще трябва да удвои продажбите и да докаже на немалкото платежоспособни клиенти, че има смисъл да си купят Lamborghini за дърпане на яхта, което никога няма да се използва за дърпане на яхта.

Всички останали гледаме с нетърпение, както всеки път, когато се представя ново Lambo...

 

Първородната Godzilla!