Subaru вкарва още коне в новото WRX STI S208

  • Спокойно синьо-сиво седанче за улегнали чичковци? Не съвсем... Спокойно синьо-сиво седанче за улегнали чичковци? Не съвсем...

25 Sep 2017

Последният път, когато Subaru осигури някакво удовлетворение на почитателите на WRX STI, беше на автосалона в Токио преди две години. Тогава компанията отпусна 400 екземпляра от специалната версия S207, стриктно ограничени за японския пазар. На въпросните им трябваше повече от година, за да стигнат по заобиколни пътища до клиенти в Европа и Щатите, но ето че се изчерпаха.

Вместо компанията да впрегне цялата си инженерна мощ в измислянето на нов по-бърз WRX STI, получаваме нова ограничена версия S208. Две години след предшественика си, което се пада след точно месец, тя дебютира отново на автосалона в Токио.

Този път японците са по-щедри и отпускат цели 450 индивидуално надписани с табелка с пореден номер екземпляра. Очакваме колата да извлича близо 350 коня от 2,5-литровия четирицилиндров боксер, като се има предвид мощността на S207 от 328 к.с.

Официалната премиера на S208 ще бъде на 25 октомври. Ако имате път до Токио, ще се радваме да пратите няколко снимки от щанда на Subaru.

 
Първородната Godzilla!