Triumph Motorcycles откриха шоурума си в София. Харесахме си Thruxton R, Bobber-а и още няколко байка

  • Галерия с 30 снимки. Галерия с 30 снимки.

29 Sep 2017

Трудно е човек да не си хареса мотор от серията ‘Modern Classics’ на Triumph, а в току-що открития шоурум на марката в София има няколко машинки от нея. Thruxton R определено е едно от най-динамичните съвременни „кафета” на пазара (1200 куб. см, 97 к.с., радиални спирачки Brembo, объранта вилка Showa с всевъзможни настройки, Öhlins амортисьори отзад), а Bonneville Bobber-a ни гледаше така, сякаш искаше да разбутаме тълпата и да го откараме на разходка.

Вместо това обаче ние докарахме още един Triumph на откриването – Tiger Explorer Xcx, с който нашият MaxxMotion Free Rider обиколи страната и подари стотици ваучери за безплатно гориво. Т.н. ни райдър нямаше особено желание да връща мотора на Triumph, но за щастие играта ни приключва днес (29.09), така че той ще завърти още 50-ина километра преди да се раздели с Tiger-а.

В шоурума на марката е изложен и големият Tiger Explorer, екипиран с всички възможни екстри за модела – подгрев на ръкохватките и седалките, ел. предна слюда, тракшън контрол, ABS съобразяващ се с наклона на мотора, стойки за куфари, въобще, най-големият адвенчър мотор на Triumph изглежда изключително удачен за оцеляване и в апокалиптични условия.

Най-готиното в шоурума обаче е, че там не се чувстваш, като в магазин, а като в уютно местенце за приятелски разговори за мотори. В което освен моторите, има и стабилно количество аксесоари. Ние си харесахме винтидж кожено яке, както и една яка генерация Vance & Hines, която бихме си взели дори само за ролята и на холно украшение.

Първородната Godzilla!