Mercedes-Benz 1000SEL е скандален W126 с плюшен салон и камъни Swarovski

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

27 Dec 2018

WTF??? Това бяха първите букви, който изрекохме, когато видяхме тази кола в Speedhunters.com. И естествено веднага се замислихме какво чудовище живее под големия колкото маса за тенис преден капак. Може би някаква 10-литрова машина? Десетлитров V8? Или пък V12? Разпилен до безобразие 7,3-литров V12 M120S? Леле.

Оказва се обаче, че този извратен Benz се задвижва от 5-литров V8 с по два клапана на цилиндър и генерира около 260 к.с. и близо 400 Нм. В колата работи стандартния двигател на 500SEL, каквато е била преди да бъде брутализирана по този начин. Разочарование? Донякъде. Но това не прави тази W126 по-малко помпозна. Дело е на немския производител на бронирани автомобили Trasco и е сбор от най-различни компоненти.

Автомобилът е бил поръчан за Великобритания, като през 2007-ма е внесена в Германия от сегашния и собственик на име Афран. Който също добавя неща по свой вкус. Поръчва широк кит от японците WALD, а на задния капак слага спойлер Lorinser. Фаровете сменя с щатски, които определено са по-грозни, но пък седят по-брутално. Джантите ни допадат, двукопонентните BBS RF с диаметър 17 инча и широчина 9,5 инча отпред и 11 отзад.

Друго? Афран покрива емблемите с месинг, като има и няколко резервни. Едната е черна за отпред, а другата покрита с камъни Swarovski. Що се онтася до уинтериорът, царство на червения плюш, отзад с орехови масички, а отпред с червен кожен волан и уреди WALD. Ако се интересувате силно от колата, може да разцъкате този сайт, където ще намерите информация и за самата емблема ‘1000SEL’ и нейната история.

 

Много практичен и интересен!