ABT предлага Octavia RS с 315 к.с.

  • Галерия с 8 снимки на най-наточената Skoda, която ще видите тази седмица Галерия с 8 снимки на най-наточената Skoda, която ще видите тази седмица

09 Oct 2017

Наскоро Skoda наточи своята Octavia RS до 245 к.с. Това я превърна в най-мощната и бърза серийно произвеждана Octavia някога. Не и за специалистите от ABT, които с радост добавят още и още коне. 315, с които компактното чешко комби да не се срамува в компанията на който и да е средностатистически хотхеч. Любопитна подробност е, че за основа на своя пакет тунинг специалистите са използвали версията с 230 к.с. и 350 Нм. След намесата им мощността на двулитровата машина е увеличена с 37% до 315 к.с., а въртящият момент е достигнал 450 Нм. Звучи доста апетитно и придава повече тежест на версията Rally Sport.

Други промени включват използването на разработени от ABT амортисьори, които приближават каросерията към асфалта с 20 мм, така че центърът на тежестта е по-ниско и комбито е по-стабилно. Новите 19-инчови джанти пасват идеално на комбинацията и са обути в каучук с размери 225/35.

Лукс от Китай!