Renault представи Zoe с пробег от 300 км

  • Галерия с 9 снимки Галерия с 9 снимки

13 Oct 2017

Може да не е най-сексапилната кола на автосалона в София, но е важна. Пред вас е новото Renault Zoe. Не си губете времето да търсите обновени брони, защото промените са под капака. И резултатът е забележителен.

По неточния „нов европейски тестов цикъл” Zoe изминава смайващите за толкова малка кола 400 км с едно зареждане. Това е повече от всяка друга масова електрическа кола. За всезнайковците: Tesla Model 3 още не е масова.

Истината е, че новият европейски тестов цикъл е пълна порнография, така че в Renault бяха така добри да сметнат реалния пробег с едно зареждане – 300 км. 300 км в реалния свят с използване на климатик, нормални ускорения и октомврийски софийски температури.

Това е с около 170 км повече, отколкото малката френска количка постигаше досега. И вероятно достатъчно, за да превърне Zoe от втора кола в семейството в пълноправен единствен автомобил за всекидневието.

Новата батерия е разработена съвместно с LG и е с увеличена плътност без съществена промяна в теглото. Освен това тя има различна система за охлаждане и загряване, така че да не се поддава на провокациите на метеорологичните условия. Капацитетът на въпросните литиево-йонни клетки е 41 кВтч.

 

Първородната Godzilla!