Това е най-близкото до яхта Volvo. Интериорът е направен от рибарски мрежи и е водоустойчив

  • Обширна галерия с 35 снимки Обширна галерия с 35 снимки

31 Oct 2017

Откакто се помним Volvo подкрепя супер престижното яхтено състезание Ocean Race. Всъщност откакто се помним въпросното състезание се казва Volvo Ocean Race. Достатъчно ясно, нали? Яхтсмените обичат да спускат любимите си превозни средства на вода с помощта на XC90, а отскоро имат и втори много подходящ за целта модел от гамата на шведите - V90 Cross Country.

Сега приключенското комби получи специална серия, посветена на регатата. И не, не става въпрос само за добавени табелки, въпреки че и от тях има.

Състезанието е плътно обвързано с идеята за намаляване на отпадъците в световния океан и Volvo не просто финансира изваждането им от морето и рециклирането. Нещо повече - стелките и някои други дребни детайли във V90 CC Volvo Ocean Race са от рециклирани рибарски мрежи, найлонови боклуци и други непотребни неща, озовали се на дъното или на повърхността на морето.

Volvo ще дари 300 000 евро (символично по 100 евро от всяка продадена кола от серията от първите 3000 екземпляра) за научни изследвания по време на състезанието. Всички яхти ще носят специално създадени за целта сензори, с които да събират информация за замърсеността на водата, атмосферните условия и разни други научни неща, полезни за морските обитатели.

Комбито е проектирано от отдела за специални автомобили в Торсланда, Швеция. Екстериорната комбинация със симпатичните оранжеви детайли и специалния цвят на каросерията няма да се предлагат за обикновените V90 Cross Country. Тапицерията на интериора, джантите и защитата за багажника също са уникални за модела. Фенерчето и допълнителните жакове в багажника са симпатични, както и доста полезният 230-волтов контакт за пътниците на задните седалки.

О, и още нещо! България е една от едва 30-те страни в света, в които яхтсменското Volvo ще се предлага.

 

Първородната Godzilla!