Gemballa GT Concept изглежда страхотно и има 828 к.с.

  • Gemballa пусна три кадъра на суперколата си Gemballa пусна три кадъра на суперколата си

01 Nov 2017

828 кончета вместо стандартните 540. Доста сериозна хапка дори за утвърден тунинг майстор. Колата е Porsche 911 Turbo, а тунинг ателието - Gemballa. Пичовете са сменили всмукателните колектори, цилиндровите глави, клапаните, въздушните филтри, турбините и изпускателната система. Така че определено не става въпрос за чип тунинг.

По-високата мощност е наложила и изцяло нова аеродинамика - пакетът е пълен - от предния спойлер през сплитера, праговете отстрани, дифузьора и появата на огромно задно крило с рекламна площ, сравнима с тази на произволно избран билборд. Повечето от изброените елементи са от въглеродни влакна. Цялото това съвършенство стъпва на 21-инчови олекотени колела, в които се приютяват 380-милиметрови предни дискове с 6-бутални спирачни апарати и 360-милиметрови задни дискове с 4-бутални апарати.

Стандартната версия изобщо не е скучна и изправя косите с ускорение до 100 км/ч за 3,0 секунди. Тунинг вариантът ги достига за 2,4 по пътя си към максималната скорост от 360 км/ч.

Цената? Ако не смятате да се възползвате от двигателните промени, а ще вземете само новите дрехи, то 25 450 евро ще ви бъдат достатъчни. 3,8-литровият мотор придобива допълнителните близо 300 к.с. срещу скромната сума от 48 800 евро. Това са близо 75к евро в подобрения по кола, която излиза от магазина срещу 150 000 от европейската валута. Не е зле, а!?

 

Първородната Godzilla!