Първа снимка на ново Lamborghini показва концепция за наследник на Aventador


05 Nov 2017

Първата снимка на нов концептуален модел на Lamborghini достигна до нас по малко необичаен начин. Джони Либерман от Motor Trend я публикува в Instagram и сподели, че колата вероятно ще бъде показана на 6 ноември в Масачузетския технологичен институт.

Концептуалният модел ще представи дизайна на наследника на Aventador. Дизайнът е дело на Митя Боркнер, новия главен дизайнер на Lamborghini, който преди това е работил по Porsche Mission E и Panamera Sport Turismo. От това смеем да предположим, че новото Lambo би следвало да ни хареса.

Подгряващото изображение не казва много. Очевидно става въпрос за прилепнала към асфалта суперкола с агресивна предница и сериозни диодни светлини.

Още по-любопитен е въпросът за задвижването. Либерман поставя под въпрос наличието на двигател или батерии. Освен ако колата не е с парен двигател, или едното, или другото ще трябва все пак да присъстват. В крайна сметка става въпрос за наследника на Aventador, който по всяка вероятност ще запази своя V12, независимо дали с турбо, хибридно задвижване или друга помощ.

Очакваме повече подробности в късния следобед на понеделник, 6 ноември 2017.

Първородната Godzilla!