Lamborghini Terzo Millennio идва от космоса. Колата е електрическа и се ремонтира сама

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

07 Nov 2017

Тадааааам! Винаги сме смятали, че дизайнерите на Lamborghini ползват забранени стимуланти, но сега вече сме сигурни. Lambo Terzo Millennio изглежда потресаващо яко. Автомобилът все още е концепция, но поне ни загатва накъде отива дизайна на тази яка италианска марка.

Нещо повече, дава ни и насоки накъде отива задвижването. Преди около година Lamborghini се договориха с Масачузетския технологичен институт (MIT), да работят заедно върху нещо, което „ще пренапише правилата за спортните коли“ за третото хилядолетие. Оттам идва и името ‘Trezo Millennio’, a задвижването е електрическо, но не с батерии, а със суперкондензатори. И е двойно, всяко колело си има собствен електромотор.

Единственият проблем с това задвижване е, че все още… не съществува. Умните хора от MIT вероятно работят по такава, но ще трябва да почакваме. Друго интересно нещо при Trezo Millennio е способността на колата да се „самолекува“. Автомобилът сам разпознава нарушенията в карбоновата си структура и ги възстановява, чрез „специални химикали“, които се доставят до мястото на повредата през микро канали интегрирани в структурата.

Колко от тези неща са верни за сега? Ами, съмняваме се, че „самолечението“ наистина работи, но това не е важно. Много е вероятно скоро да видим еволюция на тази страхотна концепция, която да е с двойно предаване, да се зарежда от контакта и да черпи енергия от батерии. А това ще бъде нещо важно и нещо, кеото ще се опълчи на Porsche Mission E, което е с 4 врати, но и което ще излезе съвсем скоро.

Първородната Godzilla!