Интериорът на тази Tramontana e правен в България. Моторът е Mercedes-Benz V12 с 888 коня, а колата бе изложена на SEMA

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

07 Nov 2017

AD Tramontana е сравнително непозната бутикова марка за суперколи. Тя съществува от 2007-ма година, като преди испанците имаха два модела, Tramontana R и Tramontana XTR, но в последствие се отказаха от системата с различни модификации, за да се съсредоточат върху една – Tramontatna Car. Идеята е, че всеки автомобил се изработва по поръчка, като част от компонентите му могат да варират, еднакъв остава карбоновият монокок в стил Формула 1 и други работи, но спирачките, окачването, двигателят, разцветката и интериора са предмет на индивидуална поръчка.

Поръчката на интериора идва през Tramontana в България при Vilner, които създават проекта, и след съгласуване с клиента и финализирането му, родното ателие изработва всичко, което се закача вътре в кабоновия монокок на този шосеен болид.

Конкретната кола е поръчана от щатски клинет, който е избрал по-мощния от двата типа предлагани мотори. По-слабият вариант е 5,2-литров атмосферен V10 с произход VAG, като в случая е избран 5,5-литровия бутурбо V12 мотор на Mercedes-Benz. Супер. Масивният агрегат генерира 888 к.с. и 920 Нм, задвижващи задните колела през 7-степенна секвенциална кутия. Колата тежи под 1,3 тона, така че можете да си представите как се усеща тази тяга. Ускорението от 0-100 км/ч става за 3,3 секунди, а пасажерът седи зад шофьора, като в изтребител.

Vilner са изпълнили салона на тази Tramontana… Car в стила на екстериора – комбинация от черни и златисти елементи. Седалките и стелките са съставени предимно от черна кожа и алкантара, като златните мотиви са изпълнени под формата на кожа с гущеров релеф. Коланите са червени за контраст, а проектът на волана е изцяло разработка на българското ателие. Vilner са решили дори къде да седи N бутонът на трансмисията, казват в пресрелийза.

Разгледайте галерията на този доста интересен автомобил, след което кликнете на тази бебешко синя 911-ка тук долу, за мега галерия от най-голямото тунинг изложение в света. 

Много практичен и интересен!