Това е най-бруталната G-класа, правена някога. С любов от Brabus

  • Галерия с 19 снимки Галерия с 19 снимки

13 Nov 2017

Ако сте следили внимателно репортажите ни от автосалона в Женева, би следвало това колосално превъплъщение на тема G-клас да ви е познато. Казва се G550 Adventure и днес Brabus пусна нова галерия с колата в брутален сив мат.

Историята на G-класата на Mercedes постепенно върви към своя край. Странното е, че това по някакви необясними пътища на мисълта, накара хората още по-силно да желаят кубчето на Benz. Всяка седмица се появява нова версия, а продажбите не стихват, дори 38 години след старта продажбите.

От военна машина до ултра луксозен градски кросоувър, G няма проблеми да влезе във всяка една роля. Напоследък превес определено имат моделите, предвидени за офроуд. И така стигаме до героя на този материал. G550 Adventure e базиран на G500 4x4², но с ударение върху офроуда. Мощността на тежащото 3021 кг чудовище е 550 к.с., въртящият момент достига 800 Нм, така че ускорението до 100 км/ч за 6,7 секунди приема почти спортен облик.

По-съществени обаче тук са лебедката, допълнителното осветяване и електронното окачване. Колата разполага със система за спускане и надуване на гумите за истински тежките ситуации, както и с ултралуксозен интериор с интернет свързаност, в случай че бизнес задълженията ви не ви дават мира дори в джунглата.

Първородната Godzilla!