Performmaster G805 е G-класа с 805 к.с.

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

27 Dec 2021

Performmaster е германско тунинг ателие, специализирано в работата си по продуктите на Mercedes-AMG. Най-новото занимание на ателието е да превръща и без това плашещи G 63 в още по-плашещи. Това включва разработването на мускулести раздувки, агресивна външност с нова предна решетка, както и добавянето на повече и по-големи отвори за охлаждане. Нека не забравяме новия карбонов сплитер!

От карбон са също новият заден спойлер и промените по задната броня. G-класата сама по себе си е по-аеродинамична от китайски влак стрела, но добавянето на карбонов спойлер оправя имиджа на кутия за обувки, нали?

Макар да няма снимки на интериора, от сайта на Performmaster научаваме, че салонът е изцяло претапициран с алкантара и кожа.

Под капака също има съществени промени. 4-литровият V8 е получил нови турбини, като името G805 отговаря на мощността в конски сили, а въртящият момент достига 1020 Нм. За сравнение серийният G 63 има 585 к.с. и 850 Нм и досега никой не се беше оплаквал от липса на мощност. Тунинг произведението ускорява до 100 км/ч за 3,7 секунди и развива 260 км/ч.

 

Лукс от Китай!