Едно прекрасно Moto Guzzi V9, което е вдъхновено от… герой на „Хана-Барбара“

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

25 Nov 2017

Героят е анимационен от 60-те и го виждате в колажа на снимката, а каква е връзката между „Магила Горила“ и това съблечено от Untitled Motorcycles Moto Guzzi V9? Формата на рамата, казват от ателието и bikeexif.com, a пълното наименование на проекта е Moto Guzzi UMC-052 Flat Tracker.

Байкът не само е съблечен, но и доста променен. ABS-ът е премахнат, въздушната кутия също, щитовете на изпускателната система са с ръчно пробити отвори, по 438 на брой, а гумите са за… скутер. За кутер, но 140/70-16 Heidenau K66-ите са сертифицирани за 180 км/ч и 270 кг, така че са супер. Шоковете отзад пък са 420-милиметрови Hagon компоненти.

Т.н. кокпит област (малко странно определение за ползване при мотор) е оформен супер семпло. Кормилото е модифицирано от Suzuki GSX-R, с грипове Oury и Magura HC1 радиален механизъм за спирачката, както и с две бутончета за мигачите и едно ЦК ключе за LED фара. Горната корона на вилката пък помещава минималистичен комплект, състоящ се от червен старт бутон и дисплей на Motogadget.

Друго? Цветовете са съществена част от визията на този байк. Използван е ‘Verde Legnano’ от легендарното Moto Guzzi 1971 V7 Sport, както и акцент в ‘Telaio Rosso’.

Първородната Godzilla!