Четири роботчета на Honda помагат на човечеството

  • Галерия с 5 снимки на роботчетата Галерия с 5 снимки на роботчетата
  • Автономно бъги за спасителни операции Автономно бъги за спасителни операции
  • Малък автономен товарен робот Малък автономен товарен робот
  • Робот за трудно подвижни хора Робот за трудно подвижни хора
  • Кукла робот. Малко е плашеща... Кукла робот. Малко е плашеща...

09 Dec 2017

Honda току-що представи четири малки робота, чиято цел е да направят живота на хората малко по-лесен. Като имаме предвид изтичащата 2017, имахме нужда от нещо подобно.

Едно от роботчетата (най-вдясно на общата снимка) е автономно офроуд бъги със сладка физиономия. Въпросното бъги ще помага със земеделски задачи или в спасителни операции в планината. Носи романтичното име 3E-D18.

В другия край на редичката пък е роботче-кукла, предназначено да прави компания на хората и да изразява различни емоции. Лицето му е сладко, но би могло да е и леко плашещо, само се замислете...

Втората машинка отляво-надясно е подвижен стол, който може да се използва от трудноподвижни хора на открито или закрито. Последният член на групата, който прилича на готварска печка, е модерна версия на R2D2 – пренася товари автономно.

„С разнообразни функции и дизайн, обяснява Honda, нашите нови роботизирани концепции демонстрират виждането на фирмата за общество, в което роботи с изкуствен интелект ще помагат на хората в множество задачи.” Окей, звучи мило и е по-добро приложение на автономните технологии от това Lambo-то ви да не се нуждае от шофьор.

Първородната Godzilla!