Tesla Model X се дърпа с Toyota Land Cruiser. Кой ще победи!? Видео

 • Tesla Model X се дърпа с Toyota Land Cruiser. Кой ще победи!? Видео

15 дек 2017

Нагледахме се на видеа, в които двата модела на Tesla S и X в различните си модификации се подиграват със суперспортни коли. YouTube е пълен с клипове, в които Model S и X „се дърпат“ на права. Доста по-трудно обаче ще намерите някой като този тук – в който голямата Tesla наистина се дърпа – с въже, като в доброто старо време.

Претендентът срещу нея е иконата Toyota Land Cruiser с дизелов двигател ( 3.0 литров, 173 к.с. и 410 Нм). Очевидно в това упражнение електромоторите с мигновено налични 970 Нм и също доста респектиращите 680 к.с. имат сериозно предимство. И двете коли разчитат на зимни гуми, но Model X e с шипове, което е поредният аргумент в нейна полза. Резултатът ще видите във видеото.

Любопитно дали Бьорн Ниланд (отдаденият на Tesla съавтор на видеото и собственик на Tesla-та) би се хвърлил със същия ентусиазъм и в офроуд…Другото интересно е колко време биха издържали батериите на Tesla-та с това дърпане.

 

Коментари
 • Димитър

  Димитър
  15 дек 2017 - отговори

  Центъра на тежеста на теслата е по ниско, това му дава много предимство.
 • Сашко

  Сашко
  15 дек 2017 - отговори

  това няма никакво значение ,Крузера е два пъти по тежък и би трябвало да я отнесе ,но уви !!!
  • Иво Пеев
   Не гледате внимателно-Теслата е с 400 кг по тежка и с 500 кс. по мощна.Това сравнение е като да вържеш да се дърпат слон с магаре.
 • Zachs

  Zachs
  16 дек 2017 - отговори

  В клипа пише, че Теслата е с гуми Nokian Hakkapelita 8 (един от най-читавите модели зимни гуми за лед с шипове). А Лендкрузера е с "някакви безшипови гуми. Той и без да пали двигателя, щеше да бъде изтеглен по същия начин.
 • ТТ

  ТТ
  19 дек 2017 - отговори

  Теглителна сила = Маса * Коеф. на сцепление
Коментирай

Sending ...