1967 Volvo Amazon с турбо V8 от BMW, двойно предаване от Skyline GT-R и оборотомер… Samsung GALAXY Note II

  • 1967 Volvo Amazon с турбо V8 от BMW, двойно предаване от Skyline GT-R и оборотомер… Samsung GALAXY Note II

14 май 2019

Колата е шведска изработка и е брууутално яка. Проектът е дело на човек на име Филип Малм, който е вложил сърце и душа в това Volvo Amazon. Както и доста части от BNR32 Skyline GT-R. От японския автомобил е взел предавателния тракт, двойното предаване и 5-степенната скоростна кутия. Спомагателните рами отпред и отзад също са от R32-ка, както и окачването и мощните Brembo спирачки със златни апарати.

Филип и преди е правил бързи Amazon-и, но е имал проблем със сцеплението. Затова този път е избрал мощната захапка на Nissan-ската ATTESA E-TS система за двойно предаване, като нейните помпи и контроелр е поместил в багажника на Volvo-то. Там е и радиаторът на мотора, в комплект с вентилатор, а до него седят и двете Bosch Motorsport 044 помпи, които захранват с бензин 8-те 1200-кубикови инжектора също с марка Bosch.

Да, моторът не е от GT-R, а 4-литровия M60 V8 на BMW, който обичайно задвижва 540i и 740i. И който обичайно е атмосферен, но тук е куплиран с Garrett GT42RR и се управлява от MaxxECU конролер. Машинката работи в два режима, единият на 0,75 бара за нормално каране, а другият за пистови представяния на 1,2 бара. В първия колата изкарва на диното 450 к.с. и 540 Нм при колелата, както и 620 к.с. и 750 Нм при по-сериозното надуване.

Споменатите колела са готините XXR 530 обути в сликове Hankook Ventus с размери 260/660-18 и 280/660-18, а интериорът е супер изчистен. Sparco Sprint седалки, OMP волан, карбоново табло и инструментален панел… Samsung GALAXY Note II. Колата е страхотна, а още по-учудващото е, че Филип е успял и да я регистрира в Швеция – това Volvo Super Amazon, както му вика той, е и легално за движение по пътищата. Искаме го.

Източник: SpeedHunters.com

Коментари
Коментирай

Sending ...