Tesla Model X vs Hummer H2. Дърпане на въже, версия 2

  • Галерия с 6 кадъра от видеото Галерия с 6 кадъра от видеото

21 Dec 2017

Бьорн Ниланд пусна втори клип (гледайте първия с участието на Toyota Land Cruiser тук), в който се дърпа с въже. Този път обаче условията са по-равностойни. Може би. Конкурентът е Hummer H2, и двете коли са с гуми с шипове (Nokian Hakkapeliitta 8, 265/50 R 19 за Model X срещу Federal Couragia MT i 318/80 R 17 за Hummer). За разлика от теста с Land Cruiser по-рано през седмицата, в този случай съперникът на Tesla я превъзхожда значително по маса – въпросният H2 тежи 3200 кг според видеото, срещу „едва“ 2600 кг за Model X. Мощността и въртящият момент отново са с огромна преднина на страната на електрическото возило – 680 срещу 321 к.с. и 970 срещу 488 Нм.

Няма да издаваме резултата, но след като изгледате видеото, обърнете внимание и на още два детайла – в първите две дърпания H2 е с натиснати спирачки, докато Tesla-та на Бьорн загуби сцепление и едва тогава дава газ. Според някои има значение и по-високо монтираният теглич на Hummer, който допринася за загубата на сцепление на задния мост на Model X. В първите две тегления Hummer-а е в режим 2 на своя тракшън контрол, а в третия – в режим 1. Model X изглежда е в Ludicrous mode във всеки от трите опита.

Във всеки случай може дълго да се спори по това доколко условията са равни, но това не променя факта, че клипчето е яко.

 

Лукс от Китай!