Lamborghini Forsennato ще ви вземе ума

  • Галерия със 7 рендъра Галерия със 7 рендъра

05 Jan 2018

Преди няколко месеца Lamborghini представи концептуалния Terzo Millennio. И оттогава нищо. Време беше някой да вземе дизайна на италианската марка в свои ръце и този някой се оказа Дмитри Лазарев. Независимият дизайнер представя Forsennato – суперспортен модел, който би могъл спокойно да наследи Aventador. Името също ни харесва – на италиански означава „луд“ или „лунатик“.

Рендърите не се ограничават до само един ъгъл, а представят многообразни изображения на колата, което също одобряваме. Може да се спори доколко цялостният дизайн подхожда на актуалната гама, но определено по бруталност и радикализъм концепцията е право в десетката.

Фаровете не приличат на нищо познато до този момент, а Y-образния елемент от актуалната гама присъства, интерпретиран по нов начин, особено в задните светлини. По нещо каросерията напомня за Lykan Hypersport, вероятно е служел за вдъхновение. Определено агресията подхожда на посоката, която Lamborghini бе възприел преди десетина години.

Естествено, за задвижването не може да се каже нищо конкретно, но по многобройните отвори за охлаждане съдим, че колата определено не е преминала в лагера на електромоторите и батериите. Турбиниран V12 с около 1000 к.с. звучат съвсем нормално, ако си представим, че говорим за наследника на Aventador. 

Първородната Godzilla!