RC20GT е кратък начин да кажете „Много бърза Honda Civic Type R”

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки

13 Jan 2018

Името Mugen сякаш е по-известно с историята си, отколкото с актуалните си занимания. Японското тунинг студио обаче има желание да си върне мястото на постерите на стената и новата му разработка на базата на Honda Civic Type R е добра първа стъпка в тази посока.

Въпреки че колата се води концептуална, то няма земна сила, която да спре компанията от внедряването на въпросните промени върху автомобила на всеки желаещ собственик на Type R.

А въпросните промени се ограничават до визуален тунинг, като по-късно ще се предлагат и подобрения под капака. Но на първо място – външността. Определено имаме резерви към новата предна решетка и цялостното оформяне на носа на колата, а във всяко друго отношение хечът е запазил култовата си външност.

Тройните ауспухови накрайници в задната част са отстъпили място на една единствена тръба, което значи, че заглушаването на Honda е отишло по дяволите.

Любопитен детайл в задната част са запазените седалки за пътниците на втория ред – не ги очаквахте в кола с предпазна клетка в интериора, нали?

Много практичен и интересен!