Роуън Аткинсън се разделя с този Merc 500E в отлично състояние

  • Вижте двете коли в отлично състояние и чудесно запазените интериори Вижте двете коли в отлично състояние и чудесно запазените интериори

18 Jan 2018

Ако сте пропуснали наддаването за добре поддържания (след всяка катастрофа с него) McLaren F1 на Роуън Аткинсън, то имате възможност да се сдобиете с две други коли от гаража му. Вероятно на доста по-ниска цена. Ценното в случая е не, че известният актьор е разполагал задните си части на шофьорската седалка, а че машините са отлично запазени за възрастта си.

Едната е Mercedes 500E от 1993 г. с едва 85 000 км. Колата е вторият 500E, притежаван от комика, явно е почитател на модела. Интериорът е със сив текстил (опция) и кожен волан, а за външното лаково покритие върху сребристата боя се казва, че е в забележително състояние.

Втората кола е Lancia Thema от 1989 г. Версията не е коя да е, а 8.32 Series 1, която се задвижва от 32-клапановия V8 на Ferrari. В Европа има малко над стотина запазени екземпляра, а в Англия са останали не повече от 20. За колата е похарчено сериозно състояние, така че да изглежда в бляскавото състояние, в което я виждате.

Търгът ще се проведе на 24 февруари, любопитно е какви цени ще достигнат тези модерни класики.

Първородната Godzilla!